O nama

Monolit - visinski radovi

Zbog ubrzane gradnje visokih stambenih zgrada, dimnjaka, repetitora, javila se potreba za sve češćim intervencijama na raznim visokim građevinama na području sjeverozapadne Hrvatske. Tražile su se usluge manjih ili večih poslova popravaka, montiranja, bojanja ili čišćenja na mjestima do kojih je otežan pristup bilo zbog visine objekata bilo zbog neisplativosti postavljanja skela ili dizalica.

S druge strane postojala je jedna lokalna grupica mladih entuzijasta alpinista, sa problemom prihvaćanja konvencionalnog života. Počeli su razmišljati o tome kako spojiti ugodno s korisnim, kako spojiti ljubav prema visinama s potrebom za radom i zaradom.

Godine 2010. osnovana je tvrtka Monolit, privatnim kapitalom partnera unutar tvrtke kao društvo ograničene odgovornosti sa sjedištem u Varaždinu. Koristeći se poslovnim iskustvom, tehnikom i znanjem, tvrtka posluje u domeni graditeljstva na visini i specijalnih radova industrijskog alpinizma.

Naši djelatnici obučeni su i dugogodišnji alpinisti koji svoje znanje i tehnike nadograđuju kroz svakodnevni rad i bavljenje sportom. Svakom poslu pristupaju sa visokom dozom odgovornosti, sa stavom da je osobna sigurnost, kao i sigurnost svojih kolega, uvijek na prvome mjestu. Koristimo vrhunsku opremu renomiranih proizvođača, posebno testiranu i namjenjenu za industrijski alpinizam.

Kroz desetogodišnje prisustvo u specifičnoj vertikalnoj orijentaciji participirali smo ili samostalno sudjelovali kao nositelji radova u realizaciji projekata svih vrsta i zahtjeva. Radimo na objektima visoko i niskogradnje, na infrastrukturi specijalne namjene u gospodarstvu, privredi i industriji na prostoru Republike Hrvatske i inozemstva. Uspješno realizirani radovi na samostojećim ili ankeriranim objektima visine preko 130 metara poticaj su i za daljnju dobru praksu kao naš potencijal, te su garancija uspjeha u budućim projektima.

Kontaktirajte nas